June 23, 2024

Aviokoulu

Parisuhteen lyhyt kertaus

Ketut kalastamassa

Kuuntele (audio)

Kuuntele ja katsele (video)

Mikä ihana päivä se olikaan järvellä keskellä metsää! Aurinko paistoi kirkkaasti ja loi lämpimän hehkun veteen ja ympäröiviin puihin. Valkoinen ankka Luna ja keltainen kana Sunny kahlasivat järven rannalla nauttien rauhallisesta tunnelmasta. Kääntyessään niemen taakse järven kaukaisimpaan nurkkaan he huomasivat kaksi kettua, joista toinen oli valkoinen ja toinen ruskea. Ketut olivat kalastamassa rannalla.

Ketut, joiden nimet olivat Frost ja Oakley, säteilivät jännityksestä. “Saimme ison kalan kiinni!” Frost huudahti ja nosti ylös massiivisen kalan. “Meillä on paljon illallista perheellemme tänä iltana!”

Sunny ja Luna kahlasivat lähemmäs onnitellakseen kettuja saalista. “Vau, se on iso kala!” Luna huusi. “Autamme mielellämme sen siivoamisessa ja ruoanlaitossa.”

Oakley hymyili, heiluttaen tuuheaa häntäänsä takanaan. “Se olisi ihanaa! Meillä on viisi pientä pentua kotona, ja he ovat aina innokkaita auttamaan illallisessa. Mutta olemme tänään vailla apua.”

Kala-aterian valmistus

Sunny ja Luna suostuivat innokkaasti auttamaan. Neljä ystävää työskentelivät yhdessä puhdistaakseen ja valmistellakseen kaloja päivälliselle. Heidän kypsentäessään sihisevän kalan tuoksu leijaili metsässä ja houkutteli ympäröivät olennot tulemaan tutkimaan asiaa.

Illallisen jälkeen Frost ja Oakley kutsuivat Sunnyn ja Lunan liittymään heidän kotinurmelleen – kodikkaaseen luolaan, joka sijaitsee metsän sydämessä. Luola oli täynnä heidän pentujensa pehmeää sirkutusta, jotka leikkivät oksilla ja lehdillä. Neljä ystävää istuivat lämpimän tulen ympärillä ja vaihtoivat tarinoita ja nauroivat toistensa vitseille katsellessaan auringon alkavan laskea vuorten taakse.

Maaginen auringonlasku

Kun taivas muuttui vaaleanpunaiseksi ja oranssiksi, Sunny ja Luna eivät voineet olla katsomatta henkeäsalpaavaa näkymää. “Tämä on taianomaisin auringonlasku, jonka olen koskaan nähnyt”, Luna huusi.

Frost nyökkäsi hyväksyvästi. “Olemme onnekkaita, että meillä on niin kaunis koti. Ja vielä onnellisempi, että meillä on kaltaisianne ystäviä, joiden kanssa jakaa sen.”

Neljä ystävää istuivat hetken hiljaa ihaillen metsän seesteisyyttä. Sitten Oakley puhui, hänen äänensä oli täynnä kiitollisuutta. “Kiitos, että autoit meitä tänään. Emme olisi voineet tehdä sitä ilman teitä.”

Sunny ja Luna hymyilivät toisilleen iloisina saadessaan olla osa heidän ystäviensä erityistä päivää. Kun he hyvästelivät ja kahlasivat takaisin omaan kotiinsa järven rannalla, he eivät malttaneet odottaa, että pääsisivät jakamaan tarinaansa seikkailusta höyhenkavereidensa kanssa.

Ja niin yksi päivä päättyi järvellä metsässä – päivä täynnä ystävyyttä, yhteistyötä ja elämän yksinkertaisia iloja.

In English