June 23, 2024

Aviokoulu

Parisuhteen lyhyt kertaus

Uusi aamu tuntematon

Kirja_uusi_aamu_tuntematon

Kirja_uusi_aamu_tuntematon

Ensimmäinen yhteistyössä kirjoittamamme kirja: Uusi aamu tuntematon. Historian valossa ei tietysti ainutlaatuista, että aviopari kirjoittaa samaa kirjaa ja saa sen vielä valmiiksi asti. Siitä huolimatta se oli aika hauska kokemus. Toivottavasti se ei jää ainoaksi. Aihe ei liene ihan helposti nieltävissä, kertoohan se kahden naisen välisestä rakkaustarinasta. Onneksi kirja ei rajoitu mihinkään imelään tarinointiin, vaan on pikemmin jännitysnäytelmä. Selvityäkseen he joutuvat ottamaan riskejä, joista lopputuloksena olisi voinut olla vuosien vankilatuomio. Koko ajan sattuu ja tapahtuu. Kaiken lisäksi he jäävät loukkuun miehitetylle alueelle, jossa pienikin virhearviointi olisi voinut sytyttää täyden sodan.

Lähtökohtaisesti kirja on täynnä vastakohtia. Kulttuurin, varallisuuden, tapojen ja luonteiden vastakohdat eivät kuitenkaan lopuksi merkitse mitään.

Jostain syystä kirjassa miespuolisia hahmoja ei käsitellä mitenkään silkkihanskoin eikä niiden toilailuille juurikaan ymmärrystä heru. Jääköön arvoitukseksi kumpi kirjailijoista on tässä vetänyt kovempaa linjaa. Vai olisiko kyseessä konsensus.