May 29, 2024

Aviokoulu

Parisuhteen lyhyt kertaus

Pilkkuja auringossa

Tänään on taas se päivä. Aurinko on jo noussut ja suuntaan askeleeni uima-altaalle. En saa itseäni hereille ennen kuin olen pulahtanut virkistävään veteen. Talon takaa kuuluu siimaleikkurin surina. Puutarhaa hoitava huoltomies on tullut jokaviikkoiselle pihansiistimiselle. Siimaleikkuri lennättää ilmaan kasvien osia, joista erittyvä tuoksu ärsyttää nenääni. Uima-altaan puhdistusta tekevä mies ei ole vielä aloittanut ja joudun sukeltamaan altaaseen, jossa kelluu muutama kukan terälehti. Otan pitkän sukelluksen altaan toiseen päähän asti ja käännyn takaisin. Piristävä uinti saa jäädä tänään minimiin, työnnän jalat sandaaleihin ja astelen kivilaattoja pitkin taloon sisälle.

Seuraavat pari tuntia on vietettävä ikkunat ja ovet suljettuina, inhoan tuoksua, joka tulee leikatusta nurmikosta.

Olisi tietysti kätevää lähteä aamulla pois ja palata puolen päivän aikaan, kun puutarhatyöt on tehty. Pitäisi herätä aikaisin ja käydä uimassa ennen huoltomiesten tuloa. Paratiisissa kukaan ei nouse aikaisin, joten joudun kärsimään ulkoa kantautuvasta ininästä ja tuoreen nurmikon tuoksusta.

Ihmiset pääsevät pohjoisessa asuessaan paljon helpommalla. Kun aamulla sataa, ei ole tarvetta lähteä ulos uimaan, varsinkaan jos siellä ei ole uima-allasta. Tyydyn kohtalooni ja odottelen puolen päivän uintihetkeä muita askareita tehden.