April 23, 2024

Aviokoulu

Parisuhteen lyhyt kertaus

Naisen asema

my war cover

Naisen asema Suomessa on ollut kiitettävästi puheenaiheena äänioikeuden myöntämisestä asti. Sadan vuoden työ on nyt valumassa hiekkaan. Naisten turvallisuustilanne on Suomessa heikompi kuin koskaan rauhan aikana. Muukalaisten suorittamat murhat kuuluvat joukkoon turhat kuolemat, jotka olisi voitu välttää toisenlaisella politiikalla. Rituaalimurhat päänirroituksineen eivät kuulu demokraattisen maailman piiriin.
Parannusta tilanteeseen on tuskin tulossa, vaikka luulisi, että naisvaltainen hallitus paneutuisi aiheeseen ponnekkaammin. Poliittisten syiden lisäksi taustalla voi vaikuttaa myös primitiivinen mehiläiskuningatarsyndrooma. Se on ilmiö naisvaltaisilla työpaikoilla, mutta epäilen sen hallitsevan myös laajemmin yhteiskunnallisella tasolla. Mitä vähemmän kilpailevia naaraita jää eloon, sitä parempi valinnanvara voittajilla on urosten suhteen.

Kannanotto naisten asemaan

Olen viime päivät työstänyt uutta yhteisteostamme raskain mielin. Fiktiivisten päähenkilöiden elämä masentaa erityisesti siksi, että tiedän naisten saavan todellisuudessa vielä surkeamman kohtalon eri puolilla maailmaa. Hävettää, että Suomi kuuluu siihen joukkoon. Toivottavasti jokainen tuntee piston sydämessään ja lukee My War (suomeksi). Teos on ilmainen ja ladattavissa täällä.