April 23, 2024

Aviokoulu

Parisuhteen lyhyt kertaus

Saunan kuituvalot

15 vuoden aikana olen kehittänyt useita saunan valaistukseen soveltuvia tuotteita. Suomessa ja naapurimaissa on tuhansia saunoja, joissa valaisee yrityksemme toimittamat saunan led-valot tai saunan kuituvalot. Led-valoja on määrällisesti paljon enemmän, koska ne olivat edullisempia hankkia. Vielä paljon halvempiakin led-valoja löytyy markkinoilta, joiden väitetään soveltuvan saunaan. Tosiasiassa saunan lämpötiloissa ne eivät pärjää kovin pitkään. Miksi voimme kuvitella, että meidän ledit toimivat paremmin ? Se perustuu tosiasioihin. Viimeiset yli 10 vuotta toimitimme ainoastaan lasilinssillä suojattuja ledejä. Lasin ja ledin väliin jää ilmarako, joka jarruttaa yllättävästi kuumuuden johtumista lediin. Myös virta oli rajoitettu pienemmäksi kuin ledien optimivirta. Se säästää lediä itsensä lämmittämiseltä. Ongelma on siinä, että ilman erikoistoimenpiteitä led ei toimi pitkään liian kuumassa. Siksi vain oikeaoppisesti varustettu led toimii saunassa.


Sen jälkeen loin saunan tähtitaivaan, jossa oli 100 tai jopa 200 tähteä, jos asiakkaan hankintabudjetti sen salli. Nerokasta siinä oli se, että valokuitu oli eristetty pois saunatilasta paneelin läpi ulottuvalla linssillä. Päivänvalossa siinä on pieniä lasitäpliä ja valo tulee niiden läpi, kun virta kytketään päälle.

Saunan tähtitaivas on päivänvalossa huomaamaton
Saunan tähtitaivas on päivänvalossa huomaamaton ilman valoja
RGB-tähtitaivas

Saunan kuituvalot

Nyt on jälleen uuden tuotteen vuoro, sen nimi on Jumbo Fiber. Nimestä päätellen siinä on jotain muhkeaa. Kyllä, todella paksut valokuidut. Kuidun päästä tulevan valon määrä on verrannollinen kuidun poikkipinta-alaan. Samoin kuin vesiletkussa, pienestä letkusta tulee vain pieni vesinoro. Paksusta kuidusta saadaan siten paljon valoa. Varustevaihtoehtoja löytyy kuin premium-autossa.

Jumbo Fiber, paksua valokuitua
Jumbo Fiber, paksua valokuitua

Yksinkertainen asennus

Paksun kuidun lisäksi, Jumbo Fiber on ensimmäinen “plug and play” kuitupaketti, jossa asennuksen yhteydessä jokainen kuitu viedään yksitellen paikoilleen ja leikataan poikki mukana tulevalla leikkurilla. Kätevää.

Jumbo Fiber Kuituleikkuri
Jumbo Fiber Kuituleikkuri
Linssit kuituihin
Linssit kuituihin