May 29, 2024

Aviokoulu

Parisuhteen lyhyt kertaus

Veneilyn suosio kasvaa

Veneilyn suosio kasvaa Yacht 172-1

Veneily jakaa ihmiset ja mielipiteet lokeroihin. Joillekin veneily edustaa äärimmäistä tavoitteiden täyttymistä ja toisille pelkkä ajatteleminen aaltojen päällä oleskelua saa sisukset kääntymään nurin. Intohimoiset veneilijätkin ovat lokeroituneet purjehduksen ja moottoriveneilyn kesken. Onpa seuraavakin luokka jo perustettu, ekologinen moottoriveneily, jossa ympäristöystävällinen tekniikka on huomioitu järeistä hevosvoimista huolimatta. Purjehtija joutuu toisinaan turvautumaan koneen apuun, aurinko- ja tuulivoiman tuottamasta energiasta huolimatta. Veneiden tyypistä viis, mutta veneilyn suosio kasvaa.

Ilmatäytteinen apuvene

Yhteinen tekijä lähes kaikilla veneilyn ja merellä viihtyvien keskuudessa on veneen koon kasvaminen vuosien myötä. Kun budjetti ja tietty varustetaso on määritelty, sillä pyritään hankkimaan mahdollisimman kookas vene, jonka hallitsemiseen omat kyyt riittävät. Tietysti voi palkata ammattimaista henkilökuntaa huolehtimaan kaikesta, veneen ohjauksesta ruokatarjoiluun. Pohjoismaisesti ajatellen se on kuitenkin harvinaista, ne isot jahdit löytyvät yleensä etelästä lämpimien vesien satamista. 

Suomen vesillä toimivat sisätilat ovat tärkeitä.
Veneilyn suosio kasvaa

Veneen hankintahinta ei kasva pelkästään pituuden suhteen. Samaan aikaan kasvaa leveys ja siitä edelleen tulee myös kerroksia lisää. 50%:n pituuden lisäys kasvattaa koko veneen tilojen pinta-alaa moninkertaisesti, moottorien tehot kaksinkertaistuvat, oheislaitteiden listaan tulee pitkä rivi lähes välttämättömiä asioita. Jossain vaiheessa hankintasuunnitelmaa tulee budjettikatto vastaan. Miten samalla budjetilla voi saada muutaman metrin lisää? Isoissa huvivenesatamissa joutuu joskus hieraisemaan silmiään kahdesti, vaikka olisi kokenut venemies. Laituriin lipuu hulppean kokoinen, moderni huvijahti, jonka tunnistamiseen ei löydy apua mistään muistilokerosta. Selitys voi olla hyvin yksinkertainen, se on valmistettu Kiinassa. Kiina on jo pitkään ollut vaativien asiakkaiden veneiden, huvijahtien ja katamaraanien valmistusmaa. Kuin myös matkustus- ja työkäyttöön tarkoitettujen alusten toimittaja. Erilaiset katamaraanit kuljettavat yksityisten varustamojen tiliin matkustajia ympäri maailmaa. Yhteistä kaikille on vankka kokemus ja kilpailukykyinen hintataso. Varustelistaan voi ruksata kaikki samat laitteet tai ylellisyydet kuin minkä tahansa valmistajan kohdalla.

Tehtaan edustaja tietää kaiken

Asiantunteva edustaja tekee yhteistyön veneenrakentajan ja tilaajan kesken helpoksi. Isomman veneen kohdalla voi harkita lähtöä paikan päälle katsomaan, millainen valmistaja on lähdössä toteuttamaan unelmien hankintaa. Vaikka veneilyn harrastaja ehtii omistamaan useitakin veneitä elämänsä aikana, on sen hankinta aina mittava investointi. Pienemmän veneen valmistus voi viedä 3 kuukautta, isomman tekemiseen kannattaa varata vuosi aikaa. Nykyaikaisen kuljetustekniikan avulla isokin jahti saadaan turvallisesti kuljetettua mihin tahansa maapallolla. Valmistajan edustaja tarjoaa myös rahoituksen ja vakuutuksen.

Ylellinen huvijahti voi edustaa ympäristöystävällistä tekniikkaa.