June 23, 2024

Aviokoulu

Parisuhteen lyhyt kertaus

Sopiva työmäärä

Olen usein kuullut miesten sanovan ollessaan jossain ei niin mukavassa paikassa, että kyllä se silti kotiolot voittaa. Joillakin on autotalli, johon voi vetäytyä rassaamaan vaikka ikivanhaa mopoa. Naisten askartelut sijoittuvat usein ruusupuskien siirtelyyn ja kosmetiikkahyllyjen järjestelyyn, jos kenkäpareja on kertynyt enemmän kuin kymmenen, voi niitäkin vetäytyä järjestelemään. Mukavaa olisi tietysti tehdä vain normaalin pituisia työpäiviä. Työpaikalla viihtyminen venyy joskus itse kullakin, mutta oheinen kokemus on niistä ehkä pahin.

Kyseinen työpäivä koostuu oikeastaan viidestä vuorokaudesta, mutta kerran päivässä nukuttu 30 minuuttia ei mielestäni ole normaalia työajalla pidettyä taukoa pidempi.

Vuodesta 1984 alkaen tein tietokonekauppaa. Maanantaina tuli 75:n tietokoneen osat ja tavarat oli tarkoitus luovuttaa asiakkaille valmiina kyseisen viikon aikana. Työntekijäni työskenteli vain päivisin, joten jouduin itse täydentämään työaikaa öisin. Kävin joka aamu taksilla kotona, söin aamupalan, kävin suihkussa ja nukuin 30 minuuttia. Olin varsin tietoinen, että ihminen ei ole ajokykyinen sellaisella nukkumisella. Tätä jatkui lauantai-iltapäivään asti, kunnes viimeinen koneen luovutus oli ohi. Menin nukkumaan lauantai-iltana ehkä kello 18 ja heräsin sunnuntaina puoliltapäivin. Mielestäni se oli riittävä univelan maksu 120 – tuntisen työrupeaman päätteeksi. En voi suositella kenellekään. Myöhemmässä elämässä olen usein tehnyt 24 tuntisia työpäiviä nukkumatta, mutta ne eivät ole edes mainitsemisen arvoisia.