July 14, 2024

Aviokoulu

Parisuhteen lyhyt kertaus

Onko kasvomaskeista hyötyä koronaa vastaan?

Tietysti, päivänselvä asia. Virukset tulevat vain ja ainoastaan ihmisen suusta tai nenästä; sulkemalla räppänät virukset eivät lentele ilmaan ja kulkeudu muiden ihmisten hengitysteihin. Jos kuvitellaan kenenkään sairastuneen pintojen kautta tulleesta virusmassasta, se edellyttäisi juuri huoneessa olleen viruksen kantajan ja seuraava pyyhkii pöydät käsillään ja nuolee ne. Tartuntojen torjumisessa on tärkeintä etäisyys. Jos kävelet ulkona yksin, keneltä pitäisi suojautua? Maski on tärkeysjärjestyksessä kakkosena ja sitä tarvitaan vasta kun liikutaan muiden ihmisten seassa ja sisätiloissa. Käsien pesu kuuluu ihmisen normaalihygieniaan, kukaan järkevä ihminen ei nuole sormiaan tai kaiva nenäänsä.

Laiska virus

Tämä virus tarttuu huonosti, se vaatii lähikontaktia ja tietysti ilman maskia. On saatu aikaan luulo, että se hyppää kadulta tai kaupan banaanista. Sitä levittää vain ihminen itse. Niistä miljardeista ihmisten kohtaamisista päivittäin pitäisi tulla miljoonia ja miljoonia uusia tartuntoja joka päivä, jos virus olisi niin ovela kuin yritetään väittää. Niiden pitäisi ensin leijailla maskin raosta ilmaan ja sieltä taas toisen maskin käyttäjän suuhun. Ja niitä pitäisi olla paljon enemmän yksi. Hienoa, niillä pitäisi olla aivot. Tällä hetkellä virus leviää perheiden sisällä, joku tuo sen kotiin ja tartuttaa kaikki toiset.

Jopa kangasmaski suojaa jotakin, vaikka ne ovat huonompia kuin mikä tahansa 3-kerros maski, joka on todella tehty suodatinmateriaaleista. Mistään FFP2 tai -3 on aivan turha edes puhua, paras maski on sellainen, joka on ihmisten kasvoilla oikeassa paikassa suun ja nenän edessä, ei leuan tai nenän alla.

Maskipakko

Miksi tauti leviää myös sellaisissa maissa joissa on maskinkäyttövelvoite tai -pakko? Kannattaa mennä katsomaan mm. Ranskaan tai Espanjaan, missä on se maski. Katsokaa kuvia, jotka on otettu ko. maissa viime aikoina. Yleensä se roikkuu toisesta korvasta, leuan alla tai vähintäin nenän alla. Jopa kaupan lihatiskin takana, kahvilan kassalla tms. Ja väkeä on paljon, asukastiheys on aivan jotain muuta kuin Suomessa. Olen juuri käynyt koko Etelä-Euroopan läpi ja todennut, että näin se ei koskaan lopu. Toivottavasti sinne ei oikeasti kukaan muu matkusta. Turistina oleminen on siellä todella vaikeaa. Ainoa pelastus on oma auto ja vierailut vain isommissa ruokakaupoissa, joissa todellakin on maskipakko, jota valvoo turvapalvelujen henkilöt heti ovella.

Tyylikäs maski alentaa käyttökynnystä. Mustia ja pinkkejä maskeja ja niitä myydään myös tukkulaatikoittain verkossa

Postitus Suomeen
Onko kasvomaskeista hyötyä koronaa vastaan?
Black mask
Face mask